Trump tar feil! FBI kan fint gå igjennom 650 000 epost på åtte dager.

0

Når FBI gikk ut og avsluttet siste etterforskning av 650 000 Clinton mailer sa Trump: “You can’t review 650,000 emails in eight days.” Vi i IntelliSearch er mer overrasket at det tok så mye som 8 dager.

Vi har igjennom flere artikler beskrevet hvor effektiv en intern søkemotor kan være. Vårt mål er ikke å kaste oss inn i amerikansk valgkamp i siste sekund, men synes det er på sin plass å korrigere på et område vi kjenner godt. Trump sa på scenen i Michigan noe som faktisk er feil. (Trump rejects FBI’s email conclusion http://www.politico.com/story/2016/11/trump-clinton-emails-230854)

Det er helt uproblematisk for FBI å gå igjennom denne mengden email på åtte dager. Flere har kommentert også at det mest sannsynlig tok mye kortere enn 8 dager. Dette kan vi bekrefte. Det er fullt mulig å gå igjennom mye større datamengder enn 650 0000 email på mindre enn 8 dager.

La oss forklare.

Først må vi kunne anta at FBI besitter kraftige søkemotorer til å gjennomføre en slik oppgave. FBI ønsker naturligvis ikke å gå ut med hva slags type verktøy de besitter.

Å gå igjennom 650 000 email handler om et strukturert arbeid sammen med gode søkeverktøy. Først jobb er å kjøre mailene igjennom indeksering. Dette tar mindre enn et døgn. Når denne jobben er ferdig, kan man begynne første kategoriseringsjobb. I kategoritreet huker man enkelt av alle mailer som ikke var til eller fra Clinton. Deretter bruker man duplikatkontroll til å fjerne mailer som allerede ble gjennomgått ved tidligere etterforskningen i sommer.

Dette gjør at FBI mest sannsynlig satt igjen med et betydelig mindre antall email enn ved utgangspunktet. Med de gjenværende mailene kan man gjør flere ting. Man kan mate søkemotoren med viktige ord og uttrykk som FBI vet er interessant å se etter, eller selv gjøre direkte søk etter spesielle ord eller setninger. Når man gjør denne jobben vil det raskt komme frem om det er mailer med innhold av betydning. Man får enkelt listet oversikt over mailene et menneske evt. bør gjennomgå. Det man søker etter utheves slik at vedkommende ikke en gang behøver å gå inn i hele mailen. Man får frem det man leter etter i resultatlisten.

Så nei, det er selvfølgelig helt umulig å bruke personer til å lese igjennom mailene, det er akkurat dette kraftig software og datamaskiner kan hjelpe oss med.

En søkemotor er et svært effektivt verktøy til både og analysere og lete etter bestemt informasjon. Man kan sette en søkemotor til å overvåke bestemte kilder med ord og utrykk slik at man ikke behøver å gjøre søkene fortløpende. Ved å overvåke flere kilder slipper man å gå inn og ut av respektive systemer for å søk også. Siden en søkemotor ikke påvirker direkte på driften til et annet system, vil den heller ikke forstyrre den daglige driftssituasjonen.

Rett og slett bare en svært effektiv og hardt arbeidende venn på kontoret.

Share.

About Author

Comments are closed.